{ "title": "Akdeniz Anemisi Nasıl Beslenmeli", "image": "https://www.akdenizanemisi.gen.tr/images/akdeniz-anemisi-nasil-beslenmeli.jpg", "date": "21.01.2024 07:41:56", "author": "ıbrahim yüceol", "article": [ { "article": "
Akdeniz anemisi nasıl beslenmeli; Akdeniz anemisi genellikle Akdeniz Bölgesinde yaşayan kişilerde daha fazla karşılaşılan bir kan hastalığıdır. Akdeniz anemisi bir çeşit kan hastalığıdır. Akdeniz anemisinde demir eksikliği çok fazla görüldüğü için demir vitamini içeren besinler tüketilmelidir. Kan yapıcı besinler tüketilmelidir. Bunların başında; kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısı ve tüm kuru meyveler tüketilmesi kan değerlerini ve demir eksikliğini yükseltir. Kırmızı et ve kuru baklagiller Akdeniz anemisi için bire bir besinler arasında yer alır. Akdeniz anemisi olan kişiler vücut dirençleri daha düşüktür. Bu yüzden vücut direncini toparlamak ve vücuda güç vermek için C vitamini bol bol tüketilmesi gerekir. Tüm narenciye ürünleri ve başta portakal ve mandalina tüketerek vücudun bağışıklık sistemi kuvvetlendirilmelidir. Akdeniz anemisi için vücut için demir, çinko ve yüksek oranda vitamin içeren besinler tüketilmesi gerekir. Bol bol tüketilmelidir.
Demir bakımından zengin olan kırmızı mercimek kan değeri ve demir oranını yükseltir. Bu yüzden kış günlerinde bol bol mercimek çorbası tüketilmelidir. Akdeniz anemisi olan kişiler vücutlarına dikkat etmelidir. Vücut direncini arttıran gıdalar tüketilmesi, vücudu daha çok kuvvetlendirir.

Akdeniz anemisi nasıl beslenmeli, tüketilen besinler; kırmızı mercimek, narenciye, kuru üzüm, kuru kayısı, süt, yoğurt, siyah üzüm, ceviz, şeftali, kaju, fıstık, ciğer, böbrek, kırmızı et, yeşil renkli tüm sebze ve meyveler, tüm kuru baklagiller başta nohut, kuru barbunya, bol meyve tüketmek Akdeniz anemisi için tüketilen besinler arasındadır. Akdeniz anemisinde mutlaka her sabah, çekirdeksiz kuru üzüm tüketilmelidir. Gün içerisinde mutlaka 200 gram ceviz veya kaju Akdeniz anemisi için mükemmel besinler arasında yer alır. Kırmızı sebze ve meyveler kan değerini yükseltir. Bu yüzden, domates ve ahududu bol miktarda tüketilmelidir. Ahududu içerisinde olan yüksek vitamin ve demir kan ve demir ihtiyacını karşıladığından vücudu koruyarak güçlendirir. Akdeniz anemisi için tüketilen besinler arasında et ve yoğurt aynı anda tüketilmemelidir. Çünkü 2 yüksek oranda protein demir oranını düşürür. Kan değerlerinin yüksek olması ve Akdeniz anemisi için tüketilmesi gereken besinlerin başında vişne gelir. Vişne 1 porsiyon her gün tüketilebilir ya da vişne suyu içilerek Akdeniz anemisi dengede tutulur.
" } ] }